Vandaag geopend 13:00 - 18:00
Coming soon: ECCO, New Yorker & ONLY

Coming soon: ECCO, New Yorker & ONLY

31 oktober 2022

Shoppen in Tilburg wordt alsmaar leuker en leuker! De vernieuwing van de Emmapassage is bijna klaar en de 'Grand Opening' komt steeds dichterbij. Nog meer goed nieuws, want we mogen weer drie nieuwe namen bekend maken: New Yorker, Ecco én ONLY openen binnenkort de deuren in de Tilburgse binnenstad. 

Dé nieuwkomer in Tilburg wordt New Yorker. Deze trendy modewinkel opent begin 2023 in een gloednieuw winkelpand. Met een uitgebreide collectie aan fashion en modeaccessoires is New Yorker een mooie aanvulling in de Emmapassage.

Ook modezaak ONLY krijgt een plekje in de Emmpassage. Hippe dameskleding, mooie basics en de perfecte denims, hier scoor je binnen no time een nieuwe outfit. Naar verwachting opent ONLY medio 2023 in Tilburg!

Het internationale schoenenmerk Ecco is een bekende naam in Tilburg en verhuist van de Pieter Vreedestraat naar de Emmapassage. In de compleet nieuwe brandstore vind jij binnenkort een assortiment van moderne dames-, heren- en outdoor schoenen. 

Grand Opening van de Emmapassage 
De gloednieuwe Emmapassage is écht bijna klaar. Dat moet natuurlijk gevierd worden! Eind november is het tijd voor de feestelijke Grand Opening van de nieuwe Emmapassage. Hierover binnenkort meer, dus stay tuned! 

Update: Vervolg bouw Frederikstraat

12 maart 2018

Het bouwteam is inmiddels twee maanden bezig met de afbouw van de Frederikstraat. De winkelstraat in Tilburg krijgt een poortgebouw als verbinding tussen de Heuvelstraat en de Frederikstraat. Sinds donderdag 8 maart is het dak van het poortgebouw en het bovenste gedeelte van de gevel is zichtbaar.

Straatwerkzaamheden

Let op: Vanaf maandag 12 maart gaat de gemeente hard aan de slag met het straatwerk in de Frederikstraat. De doorloopcontainers zullen daarom van 12 tot 29 maart gesloten zijn. Tijdens het Paasweekend is iedereen van harte welkom om weer door de nieuwste straat van Tilburg, de Frederikstraat, te lopen! Als de Frederikstraat afgesloten is kun je via de Pieter Vreedestraat het Pieter Vreedeplein en de Heuvelstraat bereiken. 

Houd onze pagina goed in de gaten voor de laatste updates en de activiteiten op Tweede Paasdag!

Update: Frederikstraat weer open voor voetgangers

1 februari 2018

Sinds begin januari is het bouwteam weer gestart met de afbouw van de Frederikstraat. De nieuwste winkelstraat van Tilburg krijgt een poortgebouw als verbinding tussen de Heuvelstraat en de Frederikstraat. Het dak van de Frederikstraat zit er al op en de staalconstructie van het poortgebouw aan de Heuvelstraat is goed zichtbaar.

Tevens kun je al geregeld gebruik maken van de doorloopcontainers, waar je mooie impressies vindt van hoe de Frederikstraat eruit gaat zien. Én zo kun je droog en overdekt van en naar het Pieter Vreedeplein lopen! De komende weken wordt er hard gewerkt om de werkzaamheden in de straat af te ronden.

Steigerwerkzaamheden

Let op: op donderdag 8 februari en mogelijk ook vrijdag 9 februari zijn de doorloopcontainers niet open in verband met steigerwerkzaamheden. Vanaf zaterdag 10 februari kun je tijdens winkeltijden weer door de Frederikstraat lopen! Wanneer de Frederikstraat is afgesloten kun je via de Pieter Vreedestraat de Heuvelstraat en het Pieter Vreedeplein bereiken. 

Op de hoogte blijven van de laaste updates? Houd onze website en social media kanalen goed in de gaten!

Update: Frederikstraat krijgt steeds meer vorm

Update: Frederikstraat krijgt steeds meer vorm

26 januari 2018

De nieuwe puien in de Frederikstraat staan al grotendeels! De nieuwe Frederikstraat, die het Pieter Vreedeplein verbindt met de Heuvelstraat, krijgt steeds meer vorm. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de puien. Ook is een deel van het golvende glazen dak al zichtbaar.

Zoals je misschien al wel hebt gemerkt, is de Frederikstraat wegens werkzaamheden tijdelijk afgesloten. Vanaf de Heuvelstraat is het Pieter Vreedeplein bereikbaar via de Pieter Vreedestraat.

Ben jij ook benieuwd naar het uiteindelijke resultaat? Samen bouwen we aan een toffe stad!

Het aftellen is begonnen...

Het aftellen is begonnen...

8 september 2017

De laatste loodjes van de verbouwingen aan en rondom het Pieter Vreedeplein zijn nu echt begonnen. Als u door de Heuvelstraat loopt ziet u al de zichtbare veranderingen bij de HEMA. De nieuwe gevel is zichtbaar en binnen is de roltrap geplaatst naar een nieuwe tweede verdieping. Ook wordt de laatste hand gelegd aan de keuken met een gloednieuw foodconcept. Over een kleine twee weken zal iedereen in Tilburg het vernieuwde HEMA-concept kunnen zien!

De overburen zijn al een tijdje klaar met de werkzaamheden aan de voorzijde. Binnen bij Hudson’s Bay is het een en al bedrijvigheid. Personeel, schilders en interieurbouwers maken lange dagen om de inrichting en laatste details gereed te hebben voor de feestelijke opening op 21 september.

Ook Costes opent haar deuren op 21 september met een vernieuwde winkel met een uitgebreide collectie in het voormalig pand van ZARA.

 Er is veel te beleven in Tilburg aan het Pieter Vreedeplein op 21 september. Aan de opening van al deze mooie winkels wordt natuurlijk niet zomaar voorbijgegaan. Houd daarom 21 september in uw agenda vrij, het belooft een feestelijke dag te worden!

 Volg de Facebookpagina van het Pieter Vreedeplein en blijf op de hoogte van de activiteiten.

 

Feestelijke winkelopeningen, maar liefst 8x!

Feestelijke winkelopeningen, maar liefst 8x!

21 juli 2017

Volgende maand geeft Rojami’s, de winkel van paillettenprins Roy Donders, het startsein voor een feestelijke periode van winkelopeningen aan en rondom het Pieter Vreedeplein. Op 31 augustus opent de bekende Tilburgse zanger zijn nieuwe winkel in de Pieter Vreedestraat. Maar liefst 8 winkels worden vanaf dan tot aan het eind van het jaar geopend. Het Pieter Vreedeplein wordt uitgebreid met Decathlon, Hudson’s Bay, Costes, Tumble ’N Dry en Coffee Fellows. Daarnaast verhuist Sissy Boy naar een nieuwe locatie, op de plek waar de Outlet Store voorheen was gevestigd. Prachtige nieuwe aanwinsten voor het Pieter Vreedeplein en de winkelbeleving in Tilburg!

 

In de directe lijn aan het Pieter Vreedeplein zal ook de HEMA in de Heuvelstraat over een paar maanden heropenen na een rigoureuze verbouwing. Een mooie aanvulling op alle ontwikkelingen rondom het Pieter Vreedeplein. Zoveel openingen geven voldoende reden om vanaf september het Pieter Vreedeplein geregeld te gaan bezoeken. Wij houden je op de hoogte!

Hema opening

Brabants Dagblad neemt een kijkje binnen bij Hudson’s Bay

Brabants Dagblad neemt een kijkje binnen bij Hudson’s Bay

18 juli 2017

Er wordt heel hard gewerkt om Hudson’s Bay gereed te hebben voor de feestelijke opening op 21 september.  Benieuwd hoe de bouwontwikkelingen verlopen en wil je de eerste, unieke beelden van de binnenkant zien? Het Brabants Dagblad neemt je mee behind the scenes! >> http://bit.ly/2w73p4n

 

Onthulling Frederikstraat en stadswandeling

Onthulling Frederikstraat en stadswandeling

4 juni 2017

Zaterdag 3 juni is de Frederikstraat symbolisch onthuld door wethouder Erik de Ridder. Samen met een aantal naamgenoten en aanverwanten van Frederik werd de straatnaam officieel bekendgemaakt. Aansluitend kon door alle geïnteresseerden worden deelgenomen aan een bijzondere stadswandeling langs alle bouwlocaties in de binnenstad. Een initiatief van Wereldhave, Gemeente Tilburg, Van Schijndel Bouwgroep en Van de Ven Bouw en Ontwikkeling in het kader van ‘Samen bouwen aan een toffe stad’. Tilburg is TOF!

Tilburg TOF

 

Impressie nieuwe Frederikstraat

Impressie nieuwe Frederikstraat

31 mei 2017

De nieuwe verbinding tussen het Pieter Vreedeplein en de Heuvelstraat heeft de naam Frederikstraat gekregen. Op 21 september wordt deze verbinding officieel en op feestelijke wijze geopend. Maar hoe komt de nieuwe straat er nu eigenlijk uit te zien? 

 

Rijnboutt Architecten heeft voor Wereldhave een impressie gemaakt, die de sfeer en uitstraling van de nieuwe straat uitstekend weergeeft. Een chique, maar toegankelijke straat, met buitenlandse allure, die de verbinding naar de Heuvelstraat vanuit het Pieter Vreedeplein, en andersom, laagdrempelig maakt. Lichte kleuren, nieuwe winkels, een zijingang van Hudson’s Bay, vergroening en een bijzonder glazen dak; allemaal elementen die de Frederikstraat een unieke, nieuwe hotspot in de binnenstad van Tilburg maakt.

 

Update: Onthulling Frederikstraat en rondleiding bouwlocaties

Update: Onthulling Frederikstraat en rondleiding bouwlocaties

30 mei 2017

De nieuwe Frederikstraat krijgt steeds meer vorm. Sinds 2 weken is de gehele doorsteek vanaf het Pieter Vreedeplein naar de Heuvelstraat zichtbaar. De glazen pui is geplaatst en er wordt hard gewerkt om de buitenzijde van de voormalige V&D echt om te toveren naar de nieuwe look voor het warenhuis Hudson's Bay. Ook de andere zijde van de nieuwe straat krijgt vorm. Met name de grote winkelruimte met ronde boog richting het Pieter Vreedeplein wordt goed zichtbaar. Samen bouwen we aan een toffe stad!

Op zaterdag 3 juni organiseert de gemeente Tilburg een feestelijke onthulling van deze nieuwe straat in Tilburg. Iedere Frederik, Fred, Frederique of Frida uit Tilburg is van harte welkom om samen met wethouder Erik de Ridder het straatnaambord te gaan onthullen.

Na deze onthulling volgt een rondleiding langs de bouwlocaties in de Tilburgse binnenstad. Bij Hudson's Bay, voor de Primark bouwlocatie en op het Stadskantoor 1 wordt kort verteld over het betreffende bouwproject. De wandeling is voor iedereen toegankelijk en is vanaf 11 uur tot 12.30 uur. Neem gerust familie, vrienden en kennissen mee. #samenbouwenaaneentoffestad #tilburgtof

Graag even van tevoren aanmelden door een email te sturen naar telma.segers@tilburg.nl.

Decathlon naar het Pieter Vreedeplein

Decathlon naar het Pieter Vreedeplein

15 mei 2017

Na de bekendmaking van de komst van Hudson’s Bay en Primark naar Tilburg, voegt Wereldhave een nieuwe, grote, internationale naam aan dit rijtje toe. Decathlon, de grootste sportwinkel van Nederland vestigt zich eind 2017 aan het Pieter Vreedeplein 165! De eerste verdieping van het Pieter Vreedeplein, waar ook Intersport is gevestigd, wordt een waar paradijs voor de sportliefhebber. De komende periode wordt hard gewerkt om de ruimte te verbouwen. Decathlon wil namelijk voor de feestdagen openen. Houd deze website in de gaten voor meer updates over de winkelopeningen de komende periode.

Update: Bouw Hudson's Bay

Update: Bouw Hudson's Bay

24 april 2017

De voormalige V&D wordt omgebouwd tot Hudson's Bay. Deze Canadese winkelketen gaat zich in 2017 voor het eerst vestigen in Nederland. De vestiging in Tilburg is één van de eerste winkels die open gaat. De bouw van de Hudson's Bay is het startschot geweest voor de herontwikkeling van het winkelgebied in de binnenstad van Tilburg.

Op de plaats van de V&D wordt tevens ruimte gemaakt voor de Frederikstraat, de passage vanaf het Pieter Vreedeplein naar de Heuvelstraat. De Hudson's Bay krijgt een entree in deze passage, aan het Pieter Vreedeplein en aan de Heuvelstraat. Voor deze laatste entree wordt momenteel veel betonwerk verwijderd, zodat er een hoge pui ontstaat. De nieuwe Hudson's Bay wordt licht, transparant en open.

Medio september verwachten we de Hudson's Bay te kunnen openen.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen omtrent de bouw van de Hudson's Bay? Houd deze pagina dan goed in de gaten en volg ons op Facebook!

Update: Belangrijke stap in herontwikkeling winkelgebied Tilburg

Update: Belangrijke stap in herontwikkeling winkelgebied Tilburg

21 maart 2017

Vanmiddag 21 maart, vond de feestelijke ondertekening plaats met alle betrokken partijen in La Place op het Pieter Vreedeplein. Deze overeenkomsten gaan over het aanleggen van een nieuwe winkelstraat tussen het Pieter Vreedeplein en de Emmapassage, het herpositioneren van de winkels en het toevoegen van woningen.

Met de ondertekening vieren we de volgende stap in de ontwikkeling van het kernwinkelgebied en is de gezamenlijke ambitie om het Tilburgse centrum onderscheidend en aantrekkelijker te maken vastgelegd.

Tijdens de feestelijke viering spraken de burgemeester, wethouder Erik de Ridder, Dirk Anbeek en Toon van Laarhoven zich uit over de plannen en de succesvolle samenwerking tussen de betrokkenen. Een gedeelte van de herontwikkeling is reeds gestart met de verbouwing van Hudson's Bay en de eerste aanzet van de nieuwe straat. In de loop van dit jaar wordt Hudson's Bay en de straat tussen het Pieter Vreedeplein en de Heuvelstraat geopend.